despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

duminică, 29 ianuarie 2012

Tort cu crema de portocale si jeleu de rodii


 
    Tortul asta e o combinatie intre mai multe pofte si  retete din mai multe surse, adica, visez de la inceputul iernii la o crema cu mult suc de portocale, fii-mea poftea la un jeleu de rodii, iar acu cateva zile am vazut un tort cu blatul din biscuiti, asa ca din aceasta situatie a luat nastere acest tort delicios!
Deasemenea, cu aceasta reteta particip la provocarea lunii ianuarie "Dulce Romanie", a carei gazda este Mitinita.

joi, 19 ianuarie 2012

Hamburgher home-made

 

     Initial voiam sa-l intitulez "Hamburger dietetic", asta pentru ca e  facut acasa si contine ingrediente neprocesate si de provenienta cunoscuta, insa... foarte dietetic nu e pentru ca, totusi, se asociaza paine cu carne si cartofi, asadar se cade sa-l numim doar o alternativa muuuul mai buna si mai sanatoasa la fast-food-urile consacrate... de care copiilor nostri si daca lasam ipocrizia la o parte ...si noua, ni se face pofta, cu oarece regularitate.
Am ales sa-l combin cu o salata de ardei copti

miercuri, 18 ianuarie 2012

Premiu "Un blog de suflet"

 



     Astazi am primit un premiu care ma bucura si ma onoreaza de la Sidy  - o prietena buna si o gospodina desavarsita si careia ii multumesc din suflet ca s-a gandit la mine.








joi, 5 ianuarie 2012

Tartine cu fois gras


 
     Sunt multe persoane care nu agreaza fois gras-ul, multe sunt si cele care nu sunt de acord cu obtinerea lui, insa asta e o alta poveste si mai sunt o gramada inebunite dupa el in orice forma s-ar afla..... in ceea ce ma priveste, felul in care va propun sa preparam astazi acest ficatel, e singura forma in care mie imi place sa-l mananc, dar ca-mi place, e putin spus, corect ar fi sa spun ca sunt topita dupa aceasta combinatie si ciudat e ca orice alt fel de preparare a acestui tip de ficat am incercat nu a coincis cu  gustul meu!