despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

luni, 31 octombrie 2011

Quesadillas cu pui

  
  Adica tortilla umplute cu pui, rosii si branza Cedar....asta am ales sa fac eu pentru ca varianta asta imi place cel mai mult....asadar, la mama lor in Mexic, quesadillas inseamna tortilla umplute cu un amestec  de branza (musai, ca doar 'queso' inseamna branza)  si alte ingrediente, mai mult sau mai putin optionale(carne fripta si/sau diverse legume, salsa, fasole) servita cu diverse salate, sosuri sau chiar smantana si toate astea in vaste combinatii....deci, imaginatia si gustul fiecaruia reprezinta limita acestui fel

joi, 20 octombrie 2011

Tort Krantz...

   
...sau un cadou de "La multi ani si multi cititori" dedicat blogului meu, care astazi implineste 1 an! ....oricum tortul asta e preferatul meu, imi aduc aminte ca de cate ori mergeam la cofetarie, imi comandam fara sa ma gandesc prea mult, Krantz, asta in anii copilariei.....acum ce se gaseste nu mai are nici o legatura cu gustul de altadata......si mult timp nu am avut curaj sa-l execut, intrucat mi se parea un pic mai complicat, insa nu e deloc asa, se

luni, 17 octombrie 2011

Chilli con carne

 

  Intr-unul din week-end-urile trecute, cand inca mai era cald si posibil sa stai cat e ziua de lunga afara, un bun prieten ne-a invitat sa ne bucuram impreuna de vremea minunata, undeva la munte, unde el are o casuta frumoasa, intr-un decor si mai frumos...si pentru ca totul sa fie si mai fain, am hotarat sa gatim in aer liber, iar eu mi-am propus sa-i incant cu un ceaun de chilli con carne si cum nimeni nu a avut obiectii, ne-am aprovizionat cu cele necesare si am dat drumul la foc...

marți, 11 octombrie 2011

Carpaccio de vita


  
  Acest preparat cu radacini italiene reprezinta un  aperitiv simplu, sanatos, consistent si spectaculos  in acelasi timp...Pentru reusita deplina, este foarte important ca ingredientele sa fie de cea mai buna calitate, iar carnea e musai sa fie muschi de vita - fiind cea mai frageda parte a vitei.