despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

miercuri, 17 august 2011

Mojito



   Pentru ca afara este foarte cald si pentru ca tufa mea de menta arata intr-un mare fel, mi s-a facut pofta de o bautura racoritoare....si pentru ca limonada pare cam simpluta in momentul asta, am ales sa prepar un mojito....este cocktailul perfect pentru zilele calduroase de vara, e usor alcolizat (desi, daca vrei, poti sa-i cresti taria), e aromat si parfumat, e revigorant si nu trebuie sa fii vreun specialist ca sa-ti iasa bine... ...ce mai, e perfect!

sâmbătă, 13 august 2011

Ardei iuti in otet


    Imi place la nebunie sa-mi umplu camara pentru iarna, dar si mai mult imi place cand gasesc retete simple si eficiente....astfel, nu mi-a venit a crede cand cineva mi-a zis ca ardeii iuti pur si simplu ii arunca in borcan, le pune otet rece peste si gata.....asta pentru ca eu fierbeam otetul cu diverse alte ingrediente si ma stresam sa nu sparg borcanele cand il turnam clocotit peste ardei, ca de'cica altfel nu tine peste iarna...dar de anul trecut m-am smecherit si eu, am incercat reteta noua si va pot

vineri, 12 august 2011

Compot de piersici

  
   De-a lungul iernii cel mai cautat produs de  prin camara noastra este...compotul..... cel de piersici in special si pentru ca se face atat de usor, fac si eu pana ma plictisesc si nu mai am borcane.....zic usor si nu exagerez deloc, o sa vedeti...... eu ''fierb'' borcanele de compot in cuptor....singurul inconvenient ar fi ca nu poti face decat o tura pe zi si ramai si cu cuptorul blocat, dar asta e, ne adaptam......asadar,  intr-o tava incap 9 borcane de

marți, 2 august 2011

Inghetata de piersici

   
    Nu sunt vreun mare fan al inghetatei si asta, in special, din cauza ingredientelor sintetice ce le contine....dar, daca e de piersici si pe deasupra, e si facuta in casa, atunci clar imi starneste interesul....asa ca, atunci cand e sezonul piersicilor imi rasfat familia cu acest desert home-made.
  Ingredientele sunt putine, modul de preparare e destul de simplu, iar din cantitatile pe care le-am folosit eu,